Cursussen en Trainingen

Speciaal voor onze leden selecteren wij cursussen en trainingen waar u voor een voordelig tarief aan mee kunt doen. Dat kunnen cursussen zijn op het gebied van preventie en gezondheid zoals valpreventie, EHBO of diabetes. Maar het kan ook een interessante lezing of ontspannende cursus zijn, zoals een computer- of massagecursus.

Reuma Uitgedaagd
Krijg meer grip op uw leven met reuma. U krijgt kennis en vaardigheden om beter met de gevolgen van reuma om te kunnen gaan.
Dementie, en nu?
De zorg voor iemand met dementie is zowel praktisch als emotioneel zwaar. U leert om de zorg voor uw naaste beter vol te houden en tóch ook te zorgen voor uzelf.
Starten met krachttraining
Als u ouder wordt neemt uw spiermassa flink af. Start op een veilige en eenvoudige manier met krachttraining om dit proces af te remmen en zelfs spiermassa op te bouwen.
Valpreventie
Bent u bezorgd om te vallen? Of vermijdt u weleens activiteiten omdat u bezorgd bent daarbij te vallen? Deze cursus helpt u om weer onbezorgd actief te zijn.
Keer Diabetes2 Om
In zes maanden tijd zet u onder professionele begeleiding leefstijl in als medicijn tegen diabetes type 2. U krijgt meer energie en gaat minder medicatie gebruiken.
Stoppen met roken
Ook u kunt van uw rookverslaving afkomen met behulp van deze groepstraining. U wordt begeleid door longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis.
Scootmobielcursus
Rijden met een scootmobiel in het drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. U stuit op andere obstakels en situaties dan bij lopen of fietsen. Leer veilig om te gaan met uw scootmobiel.
Opfriscursus rijvaardigheid 70+
Na een theorieles, een reactietest en een praktijkrit kunt u langer op een veilige manier aan het verkeer deelnemen.
Computercursus
Ontwikkel uw digitale vaardigheden! Kies een online computercursus, computerlessen bij u in de buurt of zelfstudie met handige computerboeken.
EHBO-cursus
Door het volgen van een EHBO-cursus krijgt u het zelfvertrouwen om in iedere situatie op de juiste manier te handelen.
Laat me niet lachen! lezing over ongewild urineverlies en verzakking
Gynaecoloog Jan Schrickx legt op een begrijpelijke manier uit wat een verzakking inhoudt en wanneer er sprake is van incontinentie. Hij vertelt ook wat je er zelf aan kunt doen.
Lezing: Erfgenaam of wilsonbekwaam?
Weet u wat u allemaal moet regelen en waar u op moet letten als een dierbare overlijdt of wilsonbekwaam wordt? Tijdens deze lezing komt u hier alles over te weten.
Geheugentraining
Wilt u uw geheugen verbeteren? Deze training zorgt dat u langer mentaal fit blijft. Het zal u verbazen wat de juiste oefeningen doen voor uw brein.
Massagecursus
Een massage is een goede remedie tegen stress, burn-out en slapeloosheid. Leer hoe u eenvoudig een goede ontspanningsmassage kunt geven.
Ook profiteren van deze voordelen?
Bespaar op gezonder leven, hulp in en om huis, zorg bij u thuis en voordelige dagjes uit met korting. Uw lidmaatschap kost slechts € 18,50 per kalenderjaar.
Schrijf direct in