Verminder uw angst om te vallen

Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. U kunt bezorgd zijn om te vallen omdat uw gezondheid wat achteruit is gegaan of omdat u misschien al eens gevallen bent.

Verminder de kans op vallen

Bent u bezorgd om te vallen? Vermijdt u weleens activiteiten omdat u bezorgd bent daarbij te vallen, zoals wandelen, traplopen of boodschappen doen? De groepscursus ‘Zicht op Evenwicht’ van Rivas helpt u om weer onbezorgd actief te zijn. U krijgt zelfvertrouwen om meer te gaan bewegen. Zo houdt u uw lichaam in conditie en verbetert u uw evenwicht. En dat vermindert weer de kans op vallen!

Informatie, tips en oefeningen

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven door een ergotherapeut van Rivas Zorggroep. U krijgt informatie en praktische tips en vanaf de derde bijeenkomst gaat u gezamenlijk eenvoudige oefeningen doen (grotendeels vanaf een stoel). U moet wel in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst.

Wat leert u tijdens de cursus Zicht op evenwicht

Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn onder andere:

  • leren omgaan met bezorgdheid om te vallen;
  • het belang van lichaamsbeweging;
  • het voorkomen van valpartijen;
  • risicovol en veilig gedrag;
  • risico’s in en om het huis.

Startdatum, locatie en kosten

De kosten bedragen € 150,- inclusief cursusboek. Leden van Rivas krijgen 20% korting. Momenteel is er geen cursus gepland. U kunt zich aanmelden als belangstellende. U wordt dan geïnformeerd als er een cursus van start gaat.

Vergoeding door VGZ

Goed nieuws als u aanvullend verzekerd bent bij VGZ. U komt dan in aanmerking voor een vergoeding door VGZ. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en kan oplopen tot € 150,-!

Hoe komt u in aanmerking voor de vergoeding door VGZ?
Na afloop van de cursus stuurt u een bewijs van deelname en de factuur met een declaratieformulier naar VGZ. Meer informatie over de vergoeding vanuit VGZ leest u op de website: www.vgz.nl/vergoedingen/valpreventie.

Meer informatie en aanmelden

Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen en deelname gebeurt op volgorde van aanmelding. Na aanmelding neemt de cursusleider telefonisch contact met u op om na te gaan of de cursus voor u geschikt is. Aanmelden kan telefonisch via Rivas Zorglijn 0900-8440 of door een mail te sturen naar ledenorganisatie@rivas.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer.