Leefstijl als inzet om diabetes om te keren

Er is steeds meer bewijs dat diabetes type 2 met gerichte leefstijlaanpassingen succesvol kan worden behandeld. Het programma Keer Diabetes2 Om helpt u om u gezonder en energieker te voelen. De verandering in leefstijl zet het omkeerproces in gang. Het gevolg is dat u minder of geen medicatie meer nodig heeft.

Begeleiding door een team

Onder begeleiding van een gespecialiseerd team, bestaande uit een arts, verpleegkundige, diƫtist, coach en kok, werken u in zes maanden aan een nieuwe leefstijl. Daarna volgt een uitgebreid nazorgtraject.

Voor wie is het programma geschikt?

U kunt deelnemen aan het programma als u jonger bent dan 80 jaar, medicatie voor diabetes type 2 gebruikt en een vergrote buikomvang hebt. Deelname gebeurt altijd in overleg met een medisch team. Wilt u meer weten over de opzet van het programma, klik hier.

Bekijk hier een filmpje waarin deelnemers vertellen over hun ervaring met het programma.

Vergoeding verzekeraar

Bent u bij VGZ of een van de merken van VGZ verzekerd? Dan worden de kosten van het programma Keer Diabetes2 in 2021 volledig vergoed. U betaalt alleen een eigen bijdrage.

Meer informatie en aanmelden

Keer Diabetes2 Om vindt plaats op verschillende locaties in Nederland. Alle locaties ondersteunen u optimaal bij het omkeren van uw diabetes type 2. De locaties zijn inspirerend, ontspannen, sfeervol, in de natuur en zijn uitgerust met een volledige keuken.
> startdata en locaties
> aanmelden voor het programma

Kom naar een informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst delen oud-deelnemers openhartig hun ervaring en kunt u al uw vragen stellen aan het begeleidingsteam. De informatiebijeenkomst is gratis en vrijblijvend. U bent van harte welkom en neem vooral ook iemand mee als u dit prettig vindt.
> Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

NB: U hoeft niet eerst naar een informatiebijeenkomst te komen. U bent ook vrij om u direct aan te melden voor het programma.