‘Leer dementie begrijpen’, VR-training

De diagnose dementie is ingrijpend. Er verandert van veel. Bij alle vormen van dementie komen veranderingen in het gedrag voor. Je kunt niet voorspellen hoe het gedrag van iemand met dementie verandert. Sommige mensen worden onrustig en druk of hebben nergens zin in. Anderen willen vaker knuffelen of worden juist boos en achterdochtig. Soms is het gedrag een uitvergroting van iets dat je naaste altijd al deed. Maar het gedrag kan ook nieuw zijn. Hoe ga je met dit gedrag om?

Ervaren, voelen en begrijpen
Ontdek tijdens de training ‘Leer dementie begrijpen’ waarom iemand zich anders gedraagt en het soms even niet meer weet. Ervaar de ‘nieuwe’ omgeving van iemand met dementie. We brengen u tijdens de training via virtual reality in die situatie. De training met virtual reality is bijzonder én nuttig. Als u de ervaringen en emoties van iemand met dementie zelf meemaakt en leert begrijpen, helpt u dat in de omgang en communicatie van iemand met dementie.

Meer informatie en aanmelden
De training richt zich op mantelzorgers en gezinsleden van mensen met beginnende dementie. Deelnemers worden professioneel begeleid door een geriatrieverpleegkundige van Rivas.
Ga naar de agenda voor alle data en locaties.