Opfriscursus rijvaardigheid 70+

Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs, bent u 70 jaar of ouder én neemt u als automobilist nog actief deel aan het verkeer? Doe dan mee met de ‘Opfriscursus rijvaardigheid senioren’, zodat u langer op een veilige manier aan het verkeer deel kunt nemen. Deze cursus wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) en Veilig Verkeer Nederland

Inhoud

Als u ouder wordt is het soms moeilijker om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Dat kan komen door de toenemende drukte in het verkeer en de invoering van nieuwe verkeersregels. Maar het kan ook komen door vermindering van gezicht-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen.

Theorie, reactietest en praktijkrit
Tijdens deze cursus krijgt u informatie over de huidige verkeersregels en veranderingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Ook krijgt u informatie over vernieuwing van uw rijbewijs op latere leeftijd. Bovendien wordt een ogen- en een reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen. Hiermee kunt u de (vaak ongemerkt ingeslopen) fouten in uw rijgedrag en uw routine verbeteren. U ontvangt na afloop een bewijs van deelname en een naslagwerk, zodat u de theorie en de persoonlijke adviezen nog eens kunt nalezen. Deze rijtest is geen examen en niet verplicht. De cursus heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs.

Data en locaties

Ga naar de agenda van deze website.

Tijd

U kunt kiezen voor een ochtend- of middagsessie:

  • 9.00 tot 12.15 uur
  • 13.00 tot 16.15 uur

Kosten

Deelname aan de cursus kost € 15,00. Dit bedrag betaalt u bij aanvang van de cursus. Leden van Rivas ontvangen € 5,00 korting. U moet een geldige Rivas ledenpas kunnen laten zien.

Aanmelden

Omdat er veel belangstelling is voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus bij mevrouw Marjo de Jong van Veilig Verkeer Nederland.
– E-mail: jwmj.dejong@gmail.com
– Telefoon: 06-42318916

Bekijk ook:
Een goedkope rijbewijskeuring voor 75-plussers.