Meer grip op je leven met reuma

U heeft reuma en u bent aan het stoeien hoe u beter met onbegrip van uw familie, vrienden of collega’s om kunt gaan. Of u wilt van anderen horen wat zij hebben gedaan om aan het werk te kunnen blijven. Misschien heeft u pijn of bent u vermoeid en wilt u weten wat u zelf kunt doen om dit te verminderen. Dan is de zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd! wellicht iets voor u!

Inhoud van de training

ReumaUitgedaagd! is een zelfmanagementtraining en bedoeld voor mensen met een vorm van reuma. U krijgt tips en handvatten hoe u op uw manier met uw reuma om kunt gaan. Het doel van de training is dat u de schipper aan het roer wordt, die zelf vorm geeft aan uw leven met reuma. Trainers die zelf ook een reumatische aandoening hebben, begeleiden u hierbij. Alle trainers hebben hiervoor een speciale training gevolgd. Op een interactieve en informele wijze werkt u aan doelen die voor ú belangrijk zijn.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • omgaan met pijn, vermoeidheid en (negatieve) emoties;
  • eigen grenzen herkennen en aangeven;
  • omgaan met onbegrip uit uw omgeving;
  • communiceren met uw omgeving, werk/studie en zorgverleners;
  • invloed uitoefenen op uw behandeling;
  • beter ontspannen en bewegen;
  • omgaan met relaties (familie, vrienden, partner, collega’s);
  • betrouwbare informatie vinden over bijvoorbeeld behandelingen en werk.

Data en locaties

Deze training bestaat uit drie wekelijkse bijeenkomsten van een dag.
In verband met de coronamaatregelen worden er tijdelijk geen cursussen gegeven. Zodra de cursussen weer veilig plaats kunnen vinden, publiceren wij de data en locaties op deze pagina. Houd de pagina dus in de gaten.

Kosten

Leden betalen € 77,50. De lunch is hierbij inbegrepen.

Vergoeding door zorgverzekering

De kosten van deze training kunnen in aanmerking komen voor vergoeding via uw (aanvullende) zorgverzekering. Afhankelijk van het pakket kunt u een vergoeding ontvangen via het preventiebudget. Dit kunt u het beste navragen bij uw eigen zorgverzekeraar.