Hulp bij stoppen met roken

Heeft u het goede voornemen om te stoppen met roken? Dan bieden de longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en huisartsen in de regio Gorinchem ondersteuning. Het aanbod bestaat uit groepsbegeleiding en één-op-één coaching. U kunt kiezen wat het beste bij u past.

Stoppen in groepsverband

De groepstraining heet: ‘Voel je Vrij! Stoppen met roken en leefstijltraining’. Longverpleegkundigen Theodora Vastenburg en Tina van de Koppel van het Beatrixziekenhuis begeleiden de groep. In 10 weken zijn er 7 bijeenkomsten. In de 12e week volgt een evaluatie per e-mail. Naast stoppen met roken is er ook aandacht voor leefstijl en gedragsverandering.

Longverpleegkundigen Theodora Vastenburg en Tina van de Koppel

Ondersteuning uit de groep
De groepstraining ‘Voel je Vrij! Stoppen met roken en leefstijltraining’ is een kortdurend, maar intensief traject. U krijgt niet alleen gedragsmatige ondersteuning, maar ook een farmacologisch hulpmiddel. Alle facetten van het stoppen met roken komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor positieve leefstijlverandering. Het is een groepstraining en iedere deelnemer krijgt een ‘maatje’ uit de groep. Zo krijgt u extra steun om het stoppen vol te houden.

Diverse werkvormen
Er wordt gewerkt met een werkboek. Sommige oefeningen maakt u tijdens de training. Ook voert u individuele opdrachten uit of samen met het ‘maatje’. Verder krijgt u achtergrondinformatie over roken, stoppen met roken, nicotinevervangers en leefstijl. De training heeft diverse werkvormen, zoals bijvoorbeeld:

  • visualisaties;
  • ontspanningsoefeningen;
  • muziek;
  • ankers leggen.

Kosten
Deelname aan de groepstraining kost xxxxx. Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan worden de kosten vergoed.

Aanmelden
Heeft u belangstelling voor deze training? Meld u dan aan via stoppenmetroken@rivas.nl.

Eén-op-één coaching

Voor één-op-één begeleiding bij stoppen met roken kunt u terecht bij uw huisarts. Of bij de praktijkondersteuner van uw huisarts. De individuele begeleiding bestaat uit zeven gesprekken verspreid over één jaar. In het eerste gesprek komen het rookgedrag, de verwachtingen en de mogelijke hulpmiddelen bij het stoppen met roken aan bod. Ook wordt een stopdatum afgesproken. Tijdens de vervolggesprekken staat hoe het gaat centraal. Hier leest u meer informatie.