Alarmering

Alarmering: met één druk op de knop hulp inschakelen.

Met personenalarmering van Rivas roept u snel hulp in van buitenaf. Bijvoorbeeld als u in een benarde situatie terechtkomt door een ongelukkige val. Dat u met een druk op de knop hulp kunt vragen, geeft een veilig gevoel. Voor uzelf, maar ook voor de mensen uit uw omgeving.

Twee soorten alarmering

  • De ZINmobile is een mobiel alarmeringsapparaat in de vorm van een compacte druppel, dat u met een halskoord op het lichaam draagt. Ook is het mogelijk om voor een oplaadbaar horloge te kiezen. Het voordeel van de ZINmobile is dat deze zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, dus ook als u gaat wandelen of boodschappen doet.
  • De ZINhome noemen we ook wel het huiskameralarm, omdat u alleen in en rondom de woning een spreekluisterverbinding heeft met de zorgcentrale of uw contactpersonen. Er wordt een alarmapparaat in uw woonkamer geplaatst die verbonden is met een losse halszender. Deze draagt u met een halskoord op het lichaam of met een polsbandje om de arm.

Hoe deze alarmering werkt, leest u op deze pagina.

Sleutelkluis

Wanneer u na uw alarmering geholpen wil worden door een Rivas-medewerker of wanneer u niet in staat bent om zelfstandig de deur te openen voor de Rivas wijkverpleging, dan bieden wij hiervoor ook een veilige en betrouwbare oplossing: de sleutelkluis.

Ledenvoordeel

Leden van Rivas krijgen krijg € 20,- korting op de aansluitkosten voor het alarmeringssysteem.

Meer informatie en aanvragen

Voor meer informatie of het aanvragen van personenalarmering neemt u contact op met Rivas Zorglijn 0900-8440.