Gezondheidsmetingen

Met diverse metingen van Rivas krijgt u inzicht in uw lichamelijke conditie. De resultaten kunnen u motiveren om uw leefstijl aan te passen, doelgericht aan de slag te gaan en veranderingen in uw lichaam bij te houden.

Bio-impedantiemeting

Uw lichaamsgewicht is een optelsom van botten, spieren, vetten en vocht. De bio-impedantiemeting laat zien hoe deze zich tot elkaar verhouden. Met de meting krijgt u dus inzicht in uw lichaamssamenstelling. Ook kunt u veranderingen in uw lichaam bijhouden. Zo kunt u na een periode van afvallen en/of sporten zien of uw vetpercentage is gedaald en/of uw spiermassa is toegenomen.

Hoe gaat de meting?
Tijdens de meting krijgt u elektroden op uw rechterhand en -voet. Zo wordt uw lichaamssamenstelling gemeten. Hier voelt u niets van. In totaal duurt de meting tien tot vijftien minuten.

Persoonlijk advies
Na de meting krijgt u meteen het resultaat van uw lichaamssamenstelling te horen. Wilt u na de meting actief aan de slag met bewegen of met uw voeding? Een professional van Rivas Zorggroep helpt u op weg met een persoonlijk advies.

Kosten
De meting van de lichaamssamenstelling kost€ 17,50. Als lid van Rivas ontvangt u € 5,- korting.

Meer informatie en aanmelden
Neem voor meer informatie en om aan te melden contact op met het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via Rivas Zorglijn 0900-8440 of vodi@rivas.nl.

Fitmate

Wilt u weten hoeveel energie u per dag nodig heeft? Dat kan met de Fitmate. Dit is een apparaat dat uw basisstofwisseling meet. Doordat het apparaat het zuurstofverbruik in uw ademhaling meet, wordt vastgesteld wat uw specifieke energiebehoefte is. De beweegadviseur van Rivas voert de meting uit.

Hoe gaat de meting?
Tijdens de meting bent u in volledige rust. U krijgt een kapje over uw mond en neus. Dit kapje is verbonden met het Fitmate apparaat, dat de zuurstofanalyse verricht. De gehele meting blijft u rustig liggen en ademt u ontspannen. Na 15 minuten is de zuurstofanalyse klaar en wordt het resultaat met u besproken.

Persoonlijk advies
Naast uw rustmetabolisme wordt er ook een analyse gemaakt van uw huidige leefstijl. Hierdoor weet u niet alleen wat uw lichaam in rust verbruikt, maar ook in relatie tot uw dagelijkse bezigheden. Met deze informatie krijgt u een passend advies om uw doelstellingen te behalen. Dit alles wordt verwerkt in een verslag dat u mee krijgt.

Kosten
De meting duurt een half uur en kost € 45,-. Leden van Rivas betalen € 40,-.

Uitgebreider persoonlijk voedingsadvies
Wilt u ook weten wat de energetische inname van uw voeding is en hier advies over krijgen? Dan kunt u terecht voor een uitgebreider persoonlijk voedingsadvies. U krijgt naast de meting ook een berekening van uw persoonlijke voedingspatroon. U weet dan direct wat u moet eten om blijvend af te vallen. Dit persoonlijk voedingsadvies duurt één uur en kost € 70,-.

Meer informatie en aanmelden
Neem voor meer informatie en om aan te melden contact op met het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via Rivas Zorglijn 0900-8440 of vodi@rivas.nl.