‘Dementie, en nu?’ cursus

Bijna 70% van alle mensen met dementie woont thuis, alleen of met een naaste. Nadat de diagnose van een vorm van dementie gesteld is, zijn er vaak heel wat vragen. Bijvoorbeeld praktische vragen, zoals ‘Dementie, en nu?’. Maar ook vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf? Bovendien voelen mantelverzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen.

Hoe houdt u de zorg voor iemand met dementie vol?
Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het bijvoorbeeld om:

– meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke ondersteuning mogelijk is
– beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting
– mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen

Inzichten, kennis en vaardigheden
De cursus ‘Dementie, en nu?’ is erop gericht om te zorgen dat u beter om kunt gaan met uitdagende zorgsituaties. Tijdens zeven bijeenkomsten krijgt u inzichten, kennis en vaardigheden. Daarnaast is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep. De groep bestaat uit maximaal 12 mantelzorgers van iemand met dementie.

Data en locatie
De cursus start op donderdag 12 oktober 2023 en vindt plaats in Gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem van 10.00 tot 12.15 uur.
De vervolgbijeenkomsten zijn op 19 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 november 2023.

Aanmelden
Als u inwoner bent van gemeente Gorinchem, dan kunt u gratis deelnemen aan deze cursus. U ontvangt dan bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken. Bestel uw ticket via deze website of meld u telefonisch aan via Mantelzorgsteunpunt Gorinchem: 0183-659 540.

Lees ook:
Hulp bij dementie en corona
Vier tips voor een dementievriendelijke samenleving
Hulp en advies bij mantelzorg door VGZ

Het evenement is afgelopen.

Datum

12 okt 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 12:15

Locatie

Gemeenschapshuis De Bogerd, Gorinchem
Categorie