‘Dementie, en nu?’ cursus

Bijna 70% van alle mensen met dementie woont thuis, alleen of met een naaste. Nadat de diagnose van een vorm van dementie gesteld is, zijn er vaak heel wat vragen. Bijvoorbeeld praktische vragen, zoals ‘Dementie, en nu?’. Maar ook vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf? Bovendien voelen mantelverzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen.

Hoe houdt u de zorg voor iemand met dementie vol?
Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het bijvoorbeeld om:

– meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke ondersteuning mogelijk is
– beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting
– mensen te ontmoeten die je steunen en begrijpen

Inzichten, kennis en vaardigheden
De cursus ‘Dementie, en nu?’ is erop gericht om te zorgen dat u beter om kunt gaan met uitdagende zorgsituaties. Tijdens zeven bijeenkomsten krijgt u inzichten, kennis en vaardigheden. Daarnaast is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep. De groep bestaat uit maximaal 10 mantelzorgers van iemand met dementie.

Data
De cursus start op donderdag 19 september 2024 en vindt plaats bij Servanda (De Ducdalf), Scheldestraat 1 in Hardinxveld-Giessendam van 14.00 tot 16.15 uur. De vervolgbijeenkomsten zijn op 26 september, 10 , 17 en 24 oktober, 14 en 21 november 2024.

Kosten
De kosten voor 7 bijeenkomsten inclusief cursusboek t.w.v. € 35,- bedragen € 50,- voor leden van Rivas. Niet-leden betalen € 95,-.

Lees ook:
Hulp bij dementie en corona
Vier tips voor een dementievriendelijke samenleving
Hulp en advies bij mantelzorg door VGZ

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

19 sep 2024

Tijd

14:00 - 16:15

Locatie

Servanda, Scheldestraat 1, Hardinxveld-Giessendam
Categorie
Bestel uw tickets hier