Zicht op evenwicht, training valpreventie

Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. U kunt bezorgd zijn om te vallen omdat uw gezondheid wat achteruit is gegaan of omdat u misschien al eens gevallen bent.

Verminder de kans op vallen
Bent u bezorgd om te vallen? Vermijdt u weleens activiteiten omdat u bezorgd bent daarbij te vallen, zoals wandelen, traplopen of boodschappen doen? De groepscursus ‘Zicht op Evenwicht’ van Rivas helpt u om weer onbezorgd actief te zijn. U krijgt zelfvertrouwen om meer te gaan bewegen. Zo houdt u uw lichaam in conditie en verbetert u uw evenwicht. En dat vermindert weer de kans op vallen!

Informatie, tips en oefeningen
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven door een ergotherapeut van Rivas Zorggroep. U krijgt informatie en praktische tips en vanaf de derde bijeenkomst gaat u gezamenlijk eenvoudige oefeningen doen (grotendeels vanaf een stoel). U moet wel in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst.

Data en locatie
De cursus vindt plaats in Woonzorgcentrum De Markt, Markt 24 in Papendrecht van 13.30 tot 15.00 uur. De startdatum is op woensdag 2 oktober 2024. De vervolgbijeenkomsten zijn op 9, 16, 23, 30 oktober, 6, 13 en 20 november 2024. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst.

Wat leert u tijdens de cursus Zicht op evenwicht?
Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn onder andere:

 • leren omgaan met bezorgdheid om te vallen;
 • het belang van lichaamsbeweging;
 • het voorkomen van valpartijen;
 • risicovol en veilig gedrag;
 • risico’s in en om het huis.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 150,- inclusief cursusboek. Leden van Rivas ledenorganisatie krijgen 20 procent korting. VGZ vergoedt deze cursus vanuit de aanvullende verzekering. Deelnemers kunnen hiervoor hun budget voor preventie gebruiken. Ook andere verzekeraars bieden dergelijke tegemoetkomingen.

Andere locaties
De cursus Zicht op evenwicht vindt ook plaats in Gorinchem. Klik hier voor meer informatie.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

02 okt 2024

Tijd

13:30 - 15:00

Locatie

Woonzorgcentrum De Markt, Papendrecht
Categorie
Bestel uw tickets hier