Herfstkleuren en muzikale klanken, dagtocht

Na een bezoek aan een kaas- en botermuseum en kaasmakerij in Maarsbergen maakt u onder leiding van een gids een schitterende rondrit over de Utrechtse Heuvelrug. U geniet onderweg van de mooie herfstkleuren en u komt meer te weten over de slag bij Arnhem en de Amerongse Bovenpolder. Ook komt u langs het huis van Keizer Wilhelm II en Kasteel Zuylestein. Daarna bezoekt u het Kijk- en Luistermuseum. Hier komt u alles te weten over muziekinstrumenten uit het verleden. De collectie bestaat onder meer uit draaiorgels, straatpiano’s, speelkasten, speeldozen en pijporgels. Deze dagtocht is exclusief voor leden van Rivas. U mag een introducé meenemen, die geen lid is.

Programma 11 oktober 2023

Opstapplaatsen en vertrektijden

Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10, Gorinchem.
Zwembad de Duikelaar, Sluisweg 144, Hardinxveld-Giessendam
Van der Palmstraat 1, Papendrecht. (tegenover de Hervormde Kerk)

De exacte opstaptijden worden later bekend gemaakt.

Hoe ziet de dag eruit?

10.30 uur: U wordt ontvangen bij de boerderij De Weistaar in Maarsbergen. Onder het genot van twee maal een kopje koffie met gesorteerd gebak laten wij u een korte film zien over het maken van kaas en boter. Tijdens deze film krijgt u twee soorten kaas te proeven. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Kaas- en Botermuseum. Tevens kunt u de Kaasmakerij bezichtigen waar vroeger de kaas werd gemaakt.In de Landwinkel treft u tal van Hollandse lekkernijen en souvenirs aan.

12.00 uur: De lunch staat voor u klaar in uw eigen zaal. U treft diverse soorten verse broodjes aan met diverse soorten hartig beleg. Voor iedereen is er een kroket en er wordt twee maal koffie, thee, melk of karnemelk geserveerd.

13.00 uur: Onder leiding van een gids gaat u met de touringcar een schitterende rondrit maken over de Utrechtse Heuvelrug. Zo komt u meer te weten over de slag bij Arnhem, de Amerongse Bovenpolderen komt u langs het huis van Keizer Wilhelm II en Kasteel Zuylenstein. Onderweg maakt u een stop bij het Kijk-en Luistermuseum in Bennekom. Hier komt u alles te weten over de vele muziekinstrumenten uit het verleden. Zo treft u hier bewegende en muziek makende figuren, straatpiano’s en pijporgels.

16.30 uur: De touringcar staat voor u klaar om u terug te rijden naar uw opstapplaats.

Hoe laat bent u weer terug?

De exacte tijden worden later bekend gemaakt.

N.B. Een rollator kan zonder problemen mee. Een rolstoel is helaas niet mogelijk.

Algemene voorwaarden

Let op! De Algemene voorwaarden van Rivas ledenorganisatie zijn van toepassing op de aankoop van dagtochten. In de Algemene voorwaarden zijn ook de annuleringsvoorwaarden voor dagtochten beschreven. Neem kennis van deze voorwaarden voordat u uw aankoop definitief maakt.

Hier leest u de Algemene voorwaarden.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

11 okt 2023

Tijd

De hele dag

Kosten

€ 62,50
Categorie
Bestel uw tickets hier