Opfriscursus rijvaardigheid 70+

Als u ouder wordt is het soms moeilijker om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Dat kan komen door de toenemende drukte in het verkeer en de invoering van nieuwe verkeersregels. Maar het kan ook komen door vermindering van gezicht-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen.

Theorie en reactietest
U krijgt informatie over de huidige verkeersregels en veranderingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Ook krijgt u informatie over vernieuwing van uw rijbewijs op latere leeftijd. Bovendien wordt een ogen- en een reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Praktijkrit
Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten.

Advies
Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen. Hiermee kunt u de (vaak ongemerkt ingeslopen) fouten in uw rijgedrag en uw routine verbeteren. U ontvangt na afloop een bewijs van deelname en een naslagwerk. Zo kunt u de theorie en de persoonlijke adviezen nog eens nalezen. Deze rijtest is geen examen en niet verplicht. De cursus heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs.

Locatie
De cursus vindt plaats in de kantine van SVW Gorinchem, Kleine Schelluinsekade 5C, Gorinchem

Kosten
Deelname aan de cursus kost € 15,00. Dit bedrag betaalt u bij aanvang van de cursus. Leden van Rivas ontvangen € 5,00 korting. U moet op de dag van de cursus een geldig Rivas ledenpas kunnen laten zien.

Aanmelden
Omdat er veel belangstelling is voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus bij mevrouw Marjo de Jong van Veilig Verkeer Nederland.
– E-mail: jwmj.dejong@gmail.com
– Telefoon: 06-42318916

Het evenement is afgelopen.

Datum

23 nov 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 12:15

Locatie

Gorinchem, terrein van SVW, Kleine Schelluinsekade 5C
Categorie