Oranjemuseum, dagtocht

Deze dagtocht is vol.

Een Koninklijk dagje uit. U bezoekt eerst het Oranjemuseum in Twente. In een bijzonder mooi gebouw kunt u Twents boerenantiek en veel Oranjecuriosa bewonderen. Na dit bezoek gaat u genieten van een zeer uitgebreid diner. Deze dagtocht is exclusief voor leden van Rivas. U mag een introducé meenemen, die geen lid is van Rivas.

Programma 18 april 2023

Opstapplaatsen en vertrektijden
12.00 uur: vertrek vanaf Van der Palmstraat 1, Papendrecht. (tegenover de Hervormde Kerk)
12.15 uur: vertrek vanaf Zwembad de Duikelaar, Sluisweg 144, Hardinxveld-Giessendam.
12.30 uur: vertrek vanaf hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10, Gorinchem.

Hoe ziet de dag eruit?
We maken een mooie reis naar het Twentse Diepenheim. Tijdens de busrit geniet u van de gratis koffie- en thee service. Als u nog niet geluncht heeft kunt u hierbij uw zelf meegenomen broodje nuttigen.

 • 14.30 uur Aankomst in Diepenheim
 • Hier ontvangen wij u met koffie/thee en een feestelijk Amaliagebakje. Diepenheim heeft een grote verrassing; het nieuwste van de drie Oranjemusea in Nederland met de enige en grootste bordencollectie van Het Huis van Oranje in Nederland. Ze hebben er ruim 1000 verzameld! Een pronkstuk in het museum is ook de koninklijk gedekte tafel. Hier wordt tijdens de rondleiding uitgebreid bij stilgestaan. Ook heel bijzonder is een antieke schouw met afbeeldingen van Willem van Oranje, zijn zoon prins Maurits en koningin Beatrix. De enthousiaste gids heeft oog voor detail en vertelt allerlei leuke anekdotes.

 • 16.00 uur Na dit verrassende bezoek rijden we naar Terwolde.
 • 17.00 uur Bij Brasserie Kriebelz gaat u genieten van het zeer uitgebreide ‘Dekselse pannetjes diner’.

 • Er staan drie pannetjes met verschillende vleesgerechten op tafel. U kunt zelf opscheppen waar u zin in heeft. Hierbij worden twee soorten aardappelen, twee warme groenten, een salade en appeltjes uit de oven met kaneel en suiker geserveerd. Daarna krijgt u nog een heerlijk nagerecht: vanille ijs met warme bosvruchten en slagroom.
  (Wij houden rekening met mensen die vegetarisch eten of andere dieetwensen hebben. Na uw inschrijving ontvangt u een mail waarin u dit kenbaar kunt maken. Drankjes tijdens het diner zijn voor eigen rekening).

 • 19.00 uur De touringcar staat weer klaar om u terug te rijden naar uw opstapplaats.
 • Hoe laat bent u weer terug?
  20.45 uur: thuiskomst Gorinchem.
  21.00 uur: thuiskomst Hardinxveld-Giessendam.
  21.15 uur: thuiskomst Papendrecht.

  N.B. Een rollator kan zonder problemen mee. Een rolstoel is helaas niet mogelijk.

  Let op!
  De Algemene voorwaarden van Rivas ledenorganisatie zijn van toepassing op de aankoop van dagtochten. In de Algemene voorwaarden zijn ook de annuleringsvoorwaarden voor dagtochten beschreven. Neem kennis van deze voorwaarden voordat u uw aankoop definitief maakt. Hier leest u de Algemene voorwaarden.

  Het evenement is afgelopen.

  Datum

  18 apr 2023
  Verlopen!

  Tijd

  De hele dag

  Kosten

  € 62,50
  Categorie