Royal Delft Experience, dagtocht

U bezoekt De Koninklijke Porceleyne Fles in Delft, internationaal bekend als Royal Delft. Bij aankomst ontvangen wij u met koffie/thee en appelgebak. Tijdens een rondleiding door het museum en de fabriek ontdekt u alles over Royal Delft en Delfts Blauw. Ontmoet de meester-schilders en ontdek de complete geschiedenis van Delfts Blauw aardewerk. In de showroom kunt u na afloop de hele collectie handbeschilderd, traditioneel en modern Delfts Blauw bekijken. En u heeft natuurlijk de mogelijkheid om souvenirs te kopen in de winkel. We sluiten de dag af met een heerlijke high tea. Deze dagtocht is exclusief voor leden van Rivas. U mag een introducé meenemen, die geen lid is.

Programma 13 maart 2024

Opstapplaatsen

Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10, Gorinchem.
Zwembad de Duikelaar, Sluisweg 144, Hardinxveld-Giessendam.
Van der Palmstraat 1, Papendrecht. (tegenover de Bethlehemkerk).

Hoe ziet de dag eruit?

9.30 – 10.00 uur: U wordt opgehaald door de touringcar.

11.00 uur: Ontvangst bij Royal Delft Experience in Delft. In de Brasserie1653 ontvangen wij u met koffie/thee en appelgebak.

11.45 uur: Na de koffie leiden gidsen u rond door het museum. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Hierna kunt u zelf nog even rondkijken in het museum en in de winkel.

Ontdek en beleef het ambacht.
Royal Delft Museum is het fabrieksmuseum voor Delfts Blauw. Ervaar de pracht van Delfts Blauw, de bijna 400 jaar oude fabriek, de productie en het ambacht. Delfts Blauw wordt hier al sinds 1653 met de hand gemaakt. Tijdens het bezoek ziet u hoe het aardewerk tot op de dag van vandaag met de hand wordt gemaakt. Ontmoet de meester-schilders en ontdek de complete geschiedenis van Delfts Blauw aardewerk in het museum. In de showroom kunt u na afloop de hele collectie handbeschilderd, traditioneel en modern Delfts Blauw bekijken. En u heeft natuurlijk de mogelijkheid om souvenirs te kopen in de winkel.

13.30 uur: Wij verwachten u terug in Brasserie1653 voor een heerlijke Delfts Blauwe high tea-ervaring.
Op een prachtige etagère serveren wij verschillende lekkernijen. Geniet van de klassieke scones geserveerd met clotted cream en jam, diverse smaakvolle cakejes, en heerlijke petit fours. En natuurlijk een uitgebreide selectie van thee.

15.00 uur: Einde van deze Delfts Blauw dag. De touringcar staat voor u klaar om u terug te rijden naar uw opstapplaats.

Hoe laat bent u weer terug?

Tussen 16.00 en 16.30 uur bent u weer terug bij uw opstapplaats.

N.B. Een rollator kan zonder problemen mee. Een rolstoel is helaas niet mogelijk.

Algemene voorwaarden

Let op! De Voorwaarden evenementen van Rivas ledenorganisatie zijn van toepassing op de aankoop van dagtochten. In de Voorwaarden evenementen zijn ook de annuleringsvoorwaarden voor dagtochten beschreven. Neem kennis van deze voorwaarden voordat u uw aankoop definitief maakt.

Hier leest u de Voorwaarden evenementen.

Het evenement is afgelopen.

Datum

13 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

09:30 - 16:30
Categorie