Samen fietsen op de duofiets

Fietsen is een goede manier van bewegen en erg gezond voor je lichaam. Als je niet zelfstandig kan fietsen maar wel wil bewegen en naar buiten wil is er een goede oplossing: de duofiets. 
Fietsen op een duofiets is bovendien ook nog eens erg gezellig, omdat je niet achter, maar naast elkaar zit. Je hebt beiden meer zicht en meer aandacht voor elkaar. Met diverse opties zoals  gordels, armleuningen, voetenbakjes, een draaibare stoel en stokhouder is de speciale tandem van alle gemakken voorzien. En als je dan ook nog de elektrische trapondersteuning aanzet wordt het nog gemakkelijker om te fietsen, ook als de passagier geen kracht heeft om te trappen. Samen fietsen haalt ouderen of mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking niet alleen uit hun isolement, maar brengt hen ook weer in beweging. 
Marko Luksen, beweegadviseur bij Rivas: ‘Fysiek gezien is de duofiets een ideale oplossing als je niet (meer) in staat bent om zelfstandig te fietsen. Door toch de fietsbewegingen tegen weerstand te kunnen maken blijven je heup-, knie- en enkelgewrichten mobiel, neemt je doorbloeding en hartslag toe en worden je beenspieren versterkt. Al met al is het dus bijzonder goede activiteit voor je algehele conditie!’