Loop nooit meer verkeerd tijdens kaartlezen!

Is dit voor uw herkenbaar? U typt uw bestemming in Google Maps in en de looproute komt in beeld. Vol vertrouwen loopt u een kant op, maar na een paar meter twijfelt u of dit wel de goede kant is. U bestudeert de kaart en besluit toch de andere kant op te lopen. Een goede keuze, want nu loopt u wel goed.

Gelukkig heeft Google Maps een functionaliteit waardoor herkenningspunten in beeld verschijnen. Zo wordt het dus makkelijker om u goed te oriƫnteren tijdens het lopen. Deze functionaliteit heet Live View en projecteert virtuele witte pijlen in Street View. Hierdoor mist u geen afslag meer en loopt u niet de verkeerde kant op.

Heb ik Live View?

Live view is een functionaliteit binnen Google Maps. Ziet u de optie niet op het moment dat u uw bestemming hebt ingevoerd? Dan hebt u waarschijnlijk niet de laatste versie van Google Maps op uw telefoon staan. Download deze dan in de App of Play Store. Om Live View te gebruiken moet de Google-locatieservice ingeschakeld zijn. Is de bestemming te ver weg, dan kan het zijn dat Live View niet werkt.

Lees hier meer informatie.